logotype
PREVCLOSE XNEXT
image featured

Bröllop

Bröllop på Gotland

Lilla Bjers är en grön, ekologisk oas i Västerhejde på Gotland, 7 km söder om Visby. Gården är en plats som andas historia fylld med smaker från jorden. Matsalen är belägen i ett specialbyggt växthus med utsikt i fyra vädersträck. Lilla Bjers är sedan starten prisade flertalet gånger för den hållbara gastronomin.

Om ni vill fira er dag i en vacker, avskalad miljö, med mat som skördats utanför fönstren och med god service, då är vi rätt för er.

När ni bokar bröllopspaket hos oss ingår lokal, serveringspersonal, middag, porslin, linneservetter, dukning och städning. Om ni önskar hyra vita dukar, ljud eller ljus så tipsar vi gärna om lokala specialister. Blomsterarrangemang hjälper vi er gärna med om ni önskar mer färg och grönt på borden, offert ges efter förfrågan. 

För er som vet med er att natten inte tar slut efter bröllopstårtans sista smulor finns även vår festlada att hyra för dans och bar inpå småtimmarna.

Hos oss arbetar köket med aktuell skörd och skafferi som inspirationskälla och utgångspunkt. Som bokare får ni självklart komma med idéer och önskemål gällande menyn och vi möter gärna era idéer med gårdens erfarenhet och touch. Ändringar sker inom ramar för säsong och eventuell felväxt - val av protein som komplement till våra grönsaker kan också önskas. 

Exempel på Bröllopsmeny

Snacks

Tartar på stut från Övide gård, picklad mangoldstjälk, aioli smaksatt med citronverbena

Lefsa med fermenterad potatiskräm, smörfriterad potatis och picklade senapsfrön

Kvällens Meny

Kräm på morot och fermenterad vitlök, rostad broccoli med brynt salviasmör och rostad grönsaksbuljong

Lamm från Sigsarve på Näs, serveras med rostad majskräm, saltrostad savojkål, purjolök, omoget äpple och eldat smör

Jordgubbzabaione med karamelliserade vinbär, yoghurtglass och björnbär

Bröllopstårta

Tillsammans med vår konditor planerar ni och kommer fram till den typ av tårta som passar just er.

KRAV

Då Lilla Bjers är en KRAV-certifierad gård gäller särskilda regler för vad som får medtas. Pynt och mat utifrån behöver därför först bli godkänt.

De olika lokalerna

Matsalen

När krogen byggdes planerades matsalen som ett stort växthus, med högt i tak och utsikt åt fyra vädersträck. Här finns plats för 80-100 sittandes gäster med utsikt över våra åkrar och gården. Matsalen är i direkt anslutning till kök och toaletter.

Det lilla växthuset

I samma huvudbyggnad som kök, matsal och toaletter är placerade i finns även vårt odlingsväxthus. Detta fungerar som drivhus under våren och försommaren men även som vårt chambre séparée. Vid bröllop kan växthuset utnyttjas för kaffe och tårtservering, samt som ett avskiljt rum för den som vill natta en trött bebis, eller ordna med det sista inför sitt tal.

Ladan

Möjlighet finns även att boka vår festlada för dans och bar efter middagen. Vid bokning av ladan väljer ni i förväg hur länge ni vill att festen ska fortgå på gården. Vårt ordinarie tillstånd räcker till kl. 01:00, inför er kväll kan vi med framförhållning förlänga tillståndet till senast kl. 03:00.