logotype
PREVCLOSE XNEXT
image featured

Krog

Boka bord

Vi har just nu problem med bokningssidan, ni kan under tiden boka bord via denna länk

Öppet torsdag - söndag fram till jul

Torsdag-lördag
Avsmakningsmeny från 17:00

Fredag-söndag
Lunch 11:30-14:00

Här bokar ni bord till restaurangen.

Advent

I advent serveras á la carte lunch med inspiration av advent och jul, som alltid med våra egna grödor och lokalt kött.

Om kvällarna kommer serveras en avsmakningsmeny i äkta Bjers-anda, med smaker som för tankarna till vintern.

Á la carte jullunch

Fredag - Söndag
26 November - 19 December

Vi serverar risgrynsgröt och julskinka till den som vill ha något värmande efter julgransköp på gården eller innan marknad i Visby, samt mättande varmrätter på våra grönsaker och lokalt protein.

Avsmakningsmeny med smak av vinter

Torsdag - Lördag
27 November till 18 December

En fyrarätters meny komponerad med vad åkrar, fermenteringshylla och lagringsförråd har att erbjuda. För den som vill känna vinterns doft och smak utan att gå det traditionella julbordet.

Som alltid lagar vi mat på våra egna grönsaker, gotländskt kött och med inspiration av det som finns att tillgå i nuet. Allt ekologiskt - KRAV

Boka bord

För förfrågningar om större sällskap maila krogen@lillabjers.se

Husdjur på Lilla Bjers

Vi tycker om allt som lever på Lilla Bjers men med hänsyn till allergiker och hundrädda tar vi inte in några djur i restaurangen. Vid fint väder får ni gärna sitta i trädgården under bar himmel med hund.

Att äta på lilla Bjers

Hos oss kan ni välja att boka en mysig gårdslunch, då ni serveras en trerätters lunch till bords i växthuset eller trädgården. Menyn består som alltid av egna grönsaker och lokalt protein, ni väljer på plats om ni önskar en vegetarisk varmrätt. Ni kan även boka bord för en längre sittning kvällstid, då serveras hela sällskapet en fast avsmakningsmeny som speglar gården och säsongen utanför fönstret.

Boka bord för både lunch och middag här.

Framförallt i pandemitider är antalet gäster vi kan ta emot begränsat, drop gäster är självklart välkomna i mån av plats. Våra lokaler är rymliga och vi följer självklart även riktlinjerna för god hygien.

Menyer

Maten på lilla Bjers tillagas på våra egna grödor samt kött från lokala gårdar på ön, alltid ekologiskt. Menyerna ändras efter vad som finns att skörda för dagen och med kockarnas nya idéer, därför kan menyerna som syns här variera något från den som serveras när ert sällskap ska äta.

Lunch V.42

Potatis- och purjolökssoppa med friterad purjolök. 125 / 175 kronor

Lammbringa med rostad morotskräm och potatis. 235 kronor

Krämigt emmervete med pumpa, ost och paprika. 235 kronor

Efterrätt

Chokladkaka med fikonglass och vinbärscurd. 95 kronor

En liten tryffel till kaffet. 35 kronor

Långlunch

  • Soppa
  • Wallenbergare eller gnocchi
  • Dessert

425 kronor

Middag

Vi serverar en avsmakningsmeny med flera serveringar komponerad utifrån de råvaror som finns att skörda. Just därför så ändras menyn frekvent men idén står kvar – ett välsmakande hantverk. Boka bord här på hemsidan.

Kvällsmeny

  • Kål, fermenterade bönor, plommon, biff
  • Pumpa, valnöt, salvia
  • Kålrot, lamm, purjolök, äpple
  • Rotselleri, äpple, kola, glass

Meny 710 kronor
Vin 600 kronor
Dryck 400 kronor

Har ni allergier eller kostavvikelser ber vi er att föranmäla de så att vi kan anpassa menyn för just er.

Restaurangen

Välkommen till Gårdskrogen – en grönskande oas där måltiden blir en upplevelse.

Lilla Bjers är en KRAV-certifierad, familjeägd och driven gård där krogen lagar mat på de råvaror som finns tillgänglig. Fokus ligger på vällagad mat där smakerna från våra råvaror får spela huvudrollen, med tillägg av gotländskt KRAV-certifierat kött. Eftersom vi inte kan servera fisken från Östersjön med rent samvete väljer vi i nuläget bort fisk och skaldjur från menyn.

Hela gården är KRAV-certifierad, även all dryck är ekologisk, allt ifrån vinet till våra hemgjorda dryckespaket.

Gården är ett samarbete mellan kök, gård och serveringspersonal, vårt mål är att en lunch eller middag hos oss ska vara mer än bara en måltid. Vi vill lyfta det genuina, personliga hantverket som är vår mat – hela ”korta” vägen från jord till bord.

Affärslunch

Om ni önskar träffa kollegor eller kunder i en grön växthusmiljö över en längre lunch, så kontakta oss för ett paketpris på en fyra serveringars affärslunch.

Green Table

För er som är några fler erbjuder vi en middagsupplevelse i vårt separata växthus. Kvällen börjar med en liten tur ut i gården tillsammans med oss där vi berättar om gården, grödorna och vårt hållbara tänk. Efter det följs ni åt in till matbordet för att avnjuta en avsmakningsmeny baserat på fälten ni just såg.