logotype
PREVCLOSE XNEXT
image featured

Krog

Öppettider julen 2023

25 november - 17 december
Fredag 11.30-15:30
Lördag lunch 11:30-15:30,
Lördag middag 17:30-21:30
Söndag 11:30-17:00

Köket stänger 1,5 h innan restaurangen stänger.

Boka bord här.

Restaurangen

Välkommen till Gårdskrogen – en grönskande oas där måltiden blir en upplevelse.

Lilla Bjers är en KRAV-certifierad, familjeägd gård som drivs av samma familj. Här lagar krogen mat på de råvaror som finns tillgänglig. Fokus ligger på vällagad mat där smakerna från våra råvaror får spela huvudrollen, med tillägg av gotländskt KRAV-certifierat kött. Eftersom vi inte kan servera fisken från Östersjön med rent samvete väljer vi i nuläget bort fisk och skaldjur från menyn.

Hela gården är KRAV-certifierad, även all dryck är ekologisk, allt ifrån vinet till våra hemgjorda dryckespaket.

Gården är ett samarbete mellan kök, gård och serveringspersonal, vårt mål är att en lunch eller middag hos oss ska vara mer än bara en måltid. Vi vill lyfta det genuina, personliga hantverket som är vår mat – hela ”korta” vägen från jord till bord.

Att äta på Lilla Bjers

Hos oss kan ni välja att boka en mysig gårdslunch. Då serveras ni en eller flera rätter till bords i växthuset eller trädgården. Menyn består som alltid av egna grönsaker och lokalt protein, ni väljer på plats om ni önskar en vegetarisk varmrätt. Ni kan även boka bord för en längre sittning kvällstid, då serveras hela sällskapet en fast avsmakningsmeny som speglar gården och säsongen utanför fönstret.

Menyer

Maten på Lilla Bjers tillagas på våra egna grödor samt KRAV-märkt kött från lokala gårdar på ön, alltid ekologiskt. Menyerna ändras efter vad som finns att skörda för dagen och med kockarnas nya idéer. Därför kan du heller inte hitta någon meny här på vår hemsida.

"Julbordet"

”Julbordet” är, precis som namnet antyder, en måltid med julens smaker. Men till skillnad från ett julbord dukar vi upp ert egna bord med 10-12 noga utvalda jul-rätter som ni sen delar på vid bordet. Lite kallt, lite varmt. I år har vi också rekordskörd på vår egen saffran, som ni såklart hittar i desserten!

495 kr / per person
Kan endast förbokas via hemsidan när ni bokar erat bord.

Boka bord här på hemsidan.

Lunch "á la carte"

På lunchen erbjuder vi 3-4 lunchrätter ”á la carte” för mellan 200-250 kr för dig som inte vill äta "julbordet" eller kommer för ett drop-in bord.

Har ni allergier eller kostavvikelser ber vi er att föranmäla de så att vi kan anpassa menyn för just er.

Vinlista

Nedan kan ni se vinlista inför ert besök, för att dricka till helglunchen eller till kvällens avsmakningsmeny.

Med reservation för att vissa viner går åt snabbt.

Uppdaterad 14-09-2023

JULMARKNAD

Söndag 17 december mellan
kl 10 - 17 bjuder vi in till julmarknad tillsammans med våra vänner. Varmt välkomna!

Abonnerade datum 2024

Dessa datum är krogen bokad av slutna sällskap och därför helt stängd för allmänheten, välkomna en annan, öppen, dag!

25 maj
17 augusti

Almedalsveckan 2024

Vi erbjuder en grön oas 7 km utanför innerstadens mingel där ni kan uppleva hållbarhet och KRAV när det smakar som bäst.

Avsmakningsmeny tillagad med våra egna grödor och lokalt kött, kombinerat med ekologiska drycker.

Kontakta oss för bordsbokning i restaurangen eller abonnering av vårt separata växthus eller ladan.

Affärslunch

Om ni önskar träffa kollegor eller kunder i en grön växthusmiljö över en längre lunch, så kontakta oss för ett paketpris på en fyra serveringars affärslunch.

Green Table

För er som är några fler erbjuder vi en middagsupplevelse i vårt separata växthus. Kvällen börjar med en liten tur ut i gården tillsammans med oss där vi berättar om gården, grödorna och vårt hållbara tänk. Efter det följs ni åt in till matbordet för att avnjuta en avsmakningsmeny baserat på fälten ni just såg.

Bröllopsmiddag och fest

Oavsett om ni valt att bjuda de närmaste och vill äta vår avsmakningsmeny i det gröna lilla växthuset eller om ni samlat hela släkten för mat och dans så kan ni spendera er kväll hos oss.

Läs mer om bröllop på gården här

Husdjur på Lilla Bjers

Vi tycker om allt som lever på Lilla Bjers men med hänsyn till allergiker och hundrädda tar vi inte in några djur i matsalen. Vid fint väder får ni gärna sitta i trädgården under bar himmel med hund.