logotype
PREVCLOSE XNEXT
image featured

Krog

Öppettider

30 april -14 juni
Lunch: tor- sön 11:30-14:00
Middag: tor-lör från 17:00

Från 15 juni
Lunch: alla dagar 11:30-14:00
Middag: alla dagar från 17:00

Maten

På grund av rådande omständigheter så har vi bordservering även på lunchen och begränsat antal platser. Boka därför gärna bord här på sidan eller genom att maila till krogen@lillabjers.se. Drop gäster är självklart välkomna i mån av plats. Våra lokaler är rymliga och vi följer självklart även riktlinjerna för god hygien.

Menyer

Våra menyer ändras efter vad som finns att skörda för dagen och med kockarnas nya idéer, därför kan menyerna som syns här variera något från den som serveras när ert sällskap ska äta.

Lunch

  • Soppa på rostad majs med semitorkad tomat, grillad paprika, timjanolja
    Liten 105kr / Större 145:-
  • Krav-kotlett, majrova, färskpotatis, rostad lök, örtig gräddfilssås. 205kr
  • Primörbetor, gotlandslinser, mangold, brynt hasselnötssmör, Wrångebäcksost 205kr
  • Sallad med Grönsaker från Gården, bovete, tomat och basilikakräm, wrångebäckost 165 kr / 205 kr Med kött

Långlunch 350kr

  • Välj mellan soppa eller sallad.
  • Välj mellan varmrätterna
  • Dagens dessert.

Middag

Vi serverar en avsmakningsmeny med flera serveringar komponerad utifrån de råvaror som finns att skörda. Just därför så ändras menyn frekvent men idén står kvar – ett välsmakande hantverk. Boka bord här på hemsidan eller maila krogen@lillabjers.se

1/7-31/8

Från och med den första juli utökar vi vår fyrarätters kvällsmeny till en större sommarmeny bestående av fem rätter och några överraskningar för 730 kr.

Kvällsmeny

  • Tomat: färskost, kapris
  • Rättika: Tartar, brödkräm
  • Primörbeta: Vinbär, hasselnöt
  • Morot: Fläsksida, fermenterad vitlök
  • Jordgubbar: Basilika, Mandel

Har ni allergier eller kostavvikelser ber vi er att föranmäla de så att vi kan anpassa menyn för just er.

Restaurangen

Välkommen till Gårdskrogen – en grönskande oas där måltiden blir en upplevelse.

Lilla Bjers är en KRAV-certifierad, familjeägd och driven gård där krogen lagar mat på de råvaror som finns tillgänglig. Fokus ligger på vällagad mat där smakerna från våra råvaror får spela huvudrollen, med tillägg av gotländskt KRAV-certifierat kött. Eftersom vi inte kan servera fisken från Östersjön med rent samvete har vi tyvärr tvingats att välja bort fisk från menyn.

Hela gården är KRAV-certifierad, även all dryck är ekologisk, allt ifrån vinet till våra hemgjorda dryckespaket.

Gården är ett samarbete mellan kök, gård och serveringspersonal, vårt mål är att en lunch eller middag hos oss ska vara mer än bara en måltid. Vi vill lyfta det genuina, personliga hantverket som är vår mat – hela ”korta” vägen från jord till bord.