logotype
PREVCLOSE XNEXT
image featured

Krog

Krogen stänger för i år

På grund av rådande pandemi och de riktlinjer som gäller för allmänheten har vi beslutat om att ställa in julborden i år och stänger även krogen för vintern.

Gårdsbutiken håller fortsatt öppet och här erbjuder vi fina julgranar från vår KRAV-märkta granodling, ekologiska utvalda produkter, hantverk samt så klart våra egna grödor.

Butikens öppettider hittar ni här

Vi på gården och i krogen är mycket ledsna över beskedet att stänga krogen för i år men då smittspridningen av coronaviruset stiger kraftigt under hösten och de lokala riktlinjerna stramas åt ser vi inte hur vi ska kunna uppmuntra folk att samlas i vårt växthus, hur rymligt det än må vara.

Vi stänger nu, vecka 47 och förbereder oss för öppning under våren, 1 april.

Vi vill önska branchkollegor framför allt här på ön all lycka och styrka i dessa tider då alla inte har möjlighet att stänga tillfälligt och hoppas att så många som möjligt går ur vinterns mörker med ny kraft för en ljus sommar.

Vi önskar alla en fin jul och hoppas på att viruset snart är historia så att vi återigen kan samlas med vänner och familj som vanligt.

Husdjur på Lilla Bjers

Vi tycker om allt som lever på Lilla Bjers men med hänsyn till allergiker och hundrädda tar vi inte in några djur i lokalerna, lunchtid går det bra att sitta ute vid fint väder, kvällstid serverar vi all mat inomhus.

2021

Vi blickar framåt med förväntan på det nya året och kommer att starta upp året redan i påsk. 1 april är öppningsdatumet och ni är välkomna att boka redan nu.

Boka gör ni här

Menyer

Våra menyer ändras efter vad som finns att skörda för dagen och med kockarnas nya idéer, därför kan menyerna som syns här variera något från den som serveras när ert sällskap ska äta.

Vi återkommer med menyer när vi öppnar upp igen till påsk.

Lunch

En meny baserad på gårdens grönsaker och lokalt kött.

Middag

Vi serverar en avsmakningsmeny med flera serveringar komponerad utifrån de råvaror som finns att skörda. Just därför så ändras menyn frekvent men idén står kvar – ett välsmakande hantverk. Boka bord här på hemsidan.

Har ni allergier eller kostavvikelser ber vi er att föranmäla de så att vi kan anpassa menyn för just er.

Restaurangen

Välkommen till Gårdskrogen – en grönskande oas där måltiden blir en upplevelse.

Lilla Bjers är en KRAV-certifierad, familjeägd och driven gård där krogen lagar mat på de råvaror som finns tillgänglig. Fokus ligger på vällagad mat där smakerna från våra råvaror får spela huvudrollen, med tillägg av gotländskt KRAV-certifierat kött. Eftersom vi inte kan servera fisken från Östersjön med rent samvete har vi tyvärr tvingats att välja bort fisk från menyn.

Hela gården är KRAV-certifierad, även all dryck är ekologisk, allt ifrån vinet till våra hemgjorda dryckespaket.

Gården är ett samarbete mellan kök, gård och serveringspersonal, vårt mål är att en lunch eller middag hos oss ska vara mer än bara en måltid. Vi vill lyfta det genuina, personliga hantverket som är vår mat – hela ”korta” vägen från jord till bord.