logotype
PREVCLOSE XNEXT
image featured

Krog

Öppettider

Vi har öppet alla dagar:
Lunch 11:30-14:00
Middag från 17:00
Från midsommar till och med v 32.

Från och med v. 33 (med start måndagen den 14/8) ändras våra öppettider:
Lunch fre-sön 11:30-14:00
Middag tors-lör från 17:00

Boka bord här.

Restaurangen

Välkommen till Gårdskrogen – en grönskande oas där måltiden blir en upplevelse.

Lilla Bjers är en KRAV-certifierad, familjeägd gård som drivs av samma familj. Här lagar krogen mat på de råvaror som finns tillgänglig. Fokus ligger på vällagad mat där smakerna från våra råvaror får spela huvudrollen, med tillägg av gotländskt KRAV-certifierat kött. Eftersom vi inte kan servera fisken från Östersjön med rent samvete väljer vi i nuläget bort fisk och skaldjur från menyn.

Hela gården är KRAV-certifierad, även all dryck är ekologisk, allt ifrån vinet till våra hemgjorda dryckespaket.

Gården är ett samarbete mellan kök, gård och serveringspersonal, vårt mål är att en lunch eller middag hos oss ska vara mer än bara en måltid. Vi vill lyfta det genuina, personliga hantverket som är vår mat – hela ”korta” vägen från jord till bord.

Att äta på Lilla Bjers

Hos oss kan ni välja att boka en mysig gårdslunch. Då serveras ni en eller flera rätter till bords i växthuset eller trädgården. Menyn består som alltid av egna grönsaker och lokalt protein, ni väljer på plats om ni önskar en vegetarisk varmrätt. Ni kan även boka bord för en längre sittning kvällstid, då serveras hela sällskapet en fast avsmakningsmeny som speglar gården och säsongen utanför fönstret.

Menyer

Maten på Lilla Bjers tillagas på våra egna grödor samt KRAV-märkt kött från lokala gårdar på ön, alltid ekologiskt. Menyerna ändras efter vad som finns att skörda för dagen och med kockarnas nya idéer. Därför kan du heller inte hitta någon meny här på vår hemsida.

Lunch

Vår lunchmeny består alltid av tre-fyra varmrätter i olika priser samt en eller två desserter. Vi har alltid minst en helt vegetarisk rätt på menyn.

Kvällsmeny

Vi serverar en avsmakningsmeny med flera serveringar komponerad utifrån de råvaror som finns att skörda. Därför ändras menyn frekvent och idén står kvar – ett välsmakande hantverk.

Meny 930 kronor
Vin 830 kronor
Dryck 670 kronor

Boka bord här på hemsidan.

Har ni allergier eller kostavvikelser ber vi er att föranmäla de så att vi kan anpassa menyn för just er.

Vinlista

Nedan kan ni se vinlista inför ert besök, för att dricka till helglunchen eller till kvällens avsmakningsmeny.

Med reservation för att vissa viner går åt snabbt.

Uppdaterad 14-09-2023

Abonnerade datum 2023

Dessa datum är krogen bokad av slutna sällskap och därför helt stängd för allmänheten, välkomna en annan, öppen, dag!

9 september

Almedalsveckan 2024

Vi erbjuder en grön oas 7 km utanför innerstadens mingel där ni kan uppleva hållbarhet och KRAV när det smakar som bäst.

Avsmakningsmeny tillagad med våra egna grödor och lokalt kött, kombinerat med ekologiska drycker.

Kontakta oss för bordsbokning i restaurangen eller abonnering av vårt separata växthus eller ladan.

Affärslunch

Om ni önskar träffa kollegor eller kunder i en grön växthusmiljö över en längre lunch, så kontakta oss för ett paketpris på en fyra serveringars affärslunch.

Green Table

För er som är några fler erbjuder vi en middagsupplevelse i vårt separata växthus. Kvällen börjar med en liten tur ut i gården tillsammans med oss där vi berättar om gården, grödorna och vårt hållbara tänk. Efter det följs ni åt in till matbordet för att avnjuta en avsmakningsmeny baserat på fälten ni just såg.

Bröllopsmiddag och fest

Oavsett om ni valt att bjuda de närmaste och vill äta vår avsmakningsmeny i det gröna lilla växthuset eller om ni samlat hela släkten för mat och dans så kan ni spendera er kväll hos oss.

Läs mer om bröllop på gården här

Husdjur på Lilla Bjers

Vi tycker om allt som lever på Lilla Bjers men med hänsyn till allergiker och hundrädda tar vi inte in några djur i matsalen. Vid fint väder får ni gärna sitta i trädgården under bar himmel med hund.