logotype
PREVCLOSE XNEXT
image featured

Krog

Öppettider

30 april -14 juni
Lunch: tor- sön 11:30-14:00
Middag: tor-lör från 17:00

Från 15 juni
Lunch: alla dagar 11:30-14:00
Middag: alla dagar från 17:00
(stängt 19-20 juni)

Maten

På grund av rådande omständigheter så har vi bordservering även på lunchen och begränsat antal platser. Boka därför gärna bord här på sidan eller genom att maila till krogen@lillabjers.se. Drop gäster är självklart välkomna i mån av plats. Våra lokaler är rymliga och vi följer självklart även riktlinjerna för god hygien.

Lunch vecka 23

  • Sparrissoppa med krutonger, picklat från gården, stekt sparris. Liten 95kr / Större 130:-
  • Sparristallrik, våra olika sorters sparris, vispat örtsmör. Liten 125kr / Större 185kr
  • Örtfylld porchetta, kålrabbi, mangold, paprikakräm, bönor. 185kr
  • Falafel på majs och gula ärtor, sallad, syrad rödkål, persiljeyoghurt, tunnbröd. 185kr

Långlunch 325kr

  • Välj mellan Soppa eller Sparristallrik.
  • Välj mellan Porchetta eller Falafel
  • Dagens dessert.

Middag
Vi serverar en avsmakningsmeny med flera serveringar komponerad utifrån de råvaror som finns att skörda. Just därför så ändras menyn frekvent men idén står kvar – ett välsmakande hantverk. Boka bord här på hemsidan eller maila krogen@lillabjers.se

  • Bjers meny 650kr
  • Dryckespaket 350kr
  • Vinpaket 450kr

Kvällsmeny vecka 23

  • Sparristartar: fläderkapris, rabarber, vattenkrasse
  • Kålrabbi: färskost, ramslök
  • Vit sparris: lamm, brynt mandelhollandaise, lökar
  • Rabarber: vattenmynta, munk, vit choklad

Har ni allergier eller kostavvikelser ber vi er att föranmäla de så att vi kan anpassa menyn för just er.

Restaurangen

Välkommen till Gårdskrogen – en grönskande oas där måltiden blir en upplevelse.

Lilla Bjers är en KRAV-certifierad, familjeägd och driven gård där krogen lagar mat på de råvaror som finns tillgänglig. Fokus ligger på vällagad mat där smakerna från våra råvaror får spela huvudrollen, med tillägg av gotländskt KRAV-certifierat kött. Eftersom vi inte kan servera fisken från Östersjön med rent samvete har vi tyvärr tvingats att välja bort fisk från menyn.

Hela gården är KRAV-certifierad, även all dryck är ekologisk, allt ifrån vinet till våra hemgjorda dryckespaket.

Gården är ett samarbete mellan kök, gård och serveringspersonal, vårt mål är att en lunch eller middag hos oss ska vara mer än bara en måltid. Vi vill lyfta det genuina, personliga hantverket som är vår mat – hela ”korta” vägen från jord till bord.