logotype
PREVCLOSE XNEXT
image featured

Krog

Öppettider

Lunch 11:30-14:00
Fredag-Söndag

Middag från 17:00
Torsdag-Lördag

Här går det bra att boka bord till restaurangen.

Vecka 27 t.o.m. 33

Under högsäsong i år blir det långluncher för alla i sällskapet, ni erbjuds då en längre lunchsittning med förrätt, varmrätt och dessert. Barn får så klart en mindre meny om de önskar och för de minsta ordnar vi gärna en mindre portion mat.

Husdjur på Lilla Bjers

Vi tycker om allt som lever på Lilla Bjers men med hänsyn till allergiker och hundrädda tar vi inte in några djur i lokalerna, lunchtid går det bra att sitta ute vid fint väder, kvällstid serverar vi all mat inomhus.

Att äta på lilla Bjers

Hos oss kan ni välja att boka en mysig gårdslunch, då ni sitter till bords i växthuset eller trädgården och får välja bland dagens urval av rätter. Ni kan även boka bord för en längre sittning på kvällstid, då serveras hela sällskapet en fast meny som speglar gården och säsongen utanför fönstret.

Boka bord för både lunch och middag här på sidan.

Framförallt i pandemitider är antalet gäster vi kan ta emot begränsat, drop gäster är självklart välkomna i mån av plats. Våra lokaler är rymliga och vi följer självklart även riktlinjerna för god hygien.

Menyer

Maten på lilla Bjers tillagas på våra egna grödor samt kött från lokala gårdar på ön, alltid ekologiskt. Menyerna ändras efter vad som finns att skörda för dagen och med kockarnas nya idéer, därför kan menyerna som syns här variera något från den som serveras när ert sällskap ska äta.

Lunch vecka 18

En meny baserad på gårdens grönsaker och lokalt kött

Soppa

Tomatsoppa, crème fraiche, chili, friterad lök. liten 115 / större 165 kronor

Varmrätt

Lilla Bjers Korv ramslöksaioli, morot, picklade senap, chilismör. 220 kronor

Grön Sparris, bakat ägg, zucchinikräm, palsternacka, örtpesto. 220 kronor

Varmrätterna serveras med gotlandslinser, potatis och örter

Dessert

Rabarber, sockerkaka, fänkålskräm.
85 kronor

Chokladtryffel. 30 kronor

Långlunch

• Soppa
• Varmrätt
• Dessert

390 kronor

Middag

Vi serverar en avsmakningsmeny med flera serveringar komponerad utifrån de råvaror som finns att skörda. Just därför så ändras menyn frekvent men idén står kvar – ett välsmakande hantverk. Boka bord här på hemsidan.

1 april - 9 juni
Fyrarätters meny 690 kronor

10 juni - 5 september
Femrätters meny 820 kronor

Kvällsmeny

  • Sparris, nässlor, gräslök
  • Lök, jordärtskocka, kajp
  • Rotselleri, lamm, äppelgrädde senap
  • Rabarber, viol, kärnmjölk

Meny 690 kr
Vin 595 kr
Alkoholfritt 410 kr

Har ni allergier eller kostavvikelser ber vi er att föranmäla de så att vi kan anpassa menyn för just er.

Gästspel 20-22 maj

Ludwig Tjörnemo, vinnare av Årets Kock 2020 kommer till Lilla Bjers. Vi bjuder in till middag under två dagar där Ludwig bygger en härlig avsmakningsmeny baserad på gårdens grödor.

Avsmakningsmeny 850 kronor
Vinpaket 710 kronor
Dryckespaket 520 kronor

Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020
Foto: Samuel Unéus

Läs mer om årets gästspel här

Restaurangen

Välkommen till Gårdskrogen – en grönskande oas där måltiden blir en upplevelse.

Lilla Bjers är en KRAV-certifierad, familjeägd och driven gård där krogen lagar mat på de råvaror som finns tillgänglig. Fokus ligger på vällagad mat där smakerna från våra råvaror får spela huvudrollen, med tillägg av gotländskt KRAV-certifierat kött. Eftersom vi inte kan servera fisken från Östersjön med rent samvete har vi tyvärr tvingats att välja bort fisk från menyn.

Hela gården är KRAV-certifierad, även all dryck är ekologisk, allt ifrån vinet till våra hemgjorda dryckespaket.

Gården är ett samarbete mellan kök, gård och serveringspersonal, vårt mål är att en lunch eller middag hos oss ska vara mer än bara en måltid. Vi vill lyfta det genuina, personliga hantverket som är vår mat – hela ”korta” vägen från jord till bord.

Affärslunch

Om ni önskar träffa kollegor eller kunder i en grön växthusmiljö över en längre lunch, så kontakta oss för ett paketpris på en fyra serveringars affärslunch.

Green Table

För er som är några fler erbjuder vi en middagsupplevelse i vårt separata växthus. Kvällen börjar med en liten tur ut i gården tillsammans med oss där vi berättar om gården, grödorna och vårt hållbara tänk. Efter det följs ni åt in till matbordet för att avnjuta en avsmakningsmeny baserat på fälten ni just såg.

Under pandemin gäller nya maxantal för Green Table, kontakta oss för mer information vid intresse.