logotype
PREVCLOSE XNEXT
image featured

Krog

10 juni - 5 september

11:30-14:00 Lunch
Från 17:00 Avsmakningsmeny

Midsommarafton 25 juni - Krogen stängd
Midsommardagen 26 juni - Krogen stängd

Här bokar ni bord till restaurangen.

Vecka 27 t.o.m. 33

Under högsäsong i år blir det långluncher för alla i sällskapet, ni erbjuds då en längre lunchsittning med förrätt, varmrätt och dessert. Barn får så klart en mindre meny om de önskar och för de minsta ordnar vi gärna en mindre portion mat.

Tisdag 24 augusti är butiken och krogen stängda för personalvård, vi tackar för er förståelse och önskar er välkomna en av alla andra öppna dagar!

Husdjur på Lilla Bjers

Vi tycker om allt som lever på Lilla Bjers men med hänsyn till allergiker och hundrädda tar vi inte in några djur i lokalerna. Vid fint väder får ni gärna sitta i trädgården under bar himmel med hund.

Att äta på lilla Bjers

Hos oss kan ni välja att boka en mysig gårdslunch, då ni sitter till bords i växthuset eller trädgården och får välja bland dagens urval av rätter. Ni kan även boka bord för en längre sittning på kvällstid, då serveras hela sällskapet en fast meny som speglar gården och säsongen utanför fönstret.

Boka bord för både lunch och middag här.

Framförallt i pandemitider är antalet gäster vi kan ta emot begränsat, drop gäster är självklart välkomna i mån av plats. Våra lokaler är rymliga och vi följer självklart även riktlinjerna för god hygien.

Menyer

Maten på lilla Bjers tillagas på våra egna grödor samt kött från lokala gårdar på ön, alltid ekologiskt. Menyerna ändras efter vad som finns att skörda för dagen och med kockarnas nya idéer, därför kan menyerna som syns här variera något från den som serveras när ert sällskap ska äta.

Lunch vecka 24

En meny baserad på gårdens grönsaker och lokalt kött

Sallad

Sparrissallad, picklad gurka, örtdressing, solroskärnor, emmervete. förrätt 115 / varmrätt 165 kronor

Varmrätt

Fläskkotlett, glödbakad kålrabbi, picklad chili, örtmajonäs, torkade tomater. 220 kronor

Betor, majrova, kärnmjölk, gråärt picklad gurka, libbsticka. 220 kronor

Varmrätterna serveras med gotlandslinser, potatis och örter

Dessert

Jorgubbar, rabarber, vit chokladmousse, havresmulor.
85 kronor

Chokladtryffel. 30 kronor

Långlunch

• Sallad
• Varmrätt
• Dessert

390 kronor

Middag

Vi serverar en avsmakningsmeny med flera serveringar komponerad utifrån de råvaror som finns att skörda. Just därför så ändras menyn frekvent men idén står kvar – ett välsmakande hantverk. Boka bord här på hemsidan.

10 juni - 5 september
Femrätters meny 820 kronor

Kvällsmeny

  • Sallad, sparris, gurka, färskpotatis
  • Kålrabbi, krusbär, dill, färskost
  • Snigel, vitlök, tomat, smör
  • Vit sparris, rabarber, lamm, krasse
  • Physalis, rabarber, fattig riddare

Meny 820 kr
Vin 720 kr
Alkoholfritt 530 kr

Har ni allergier eller kostavvikelser ber vi er att föranmäla de så att vi kan anpassa menyn för just er.

Varmt tack till er som besökt försommarens två gästspel, håll utkik efter fler händelser efter sommaren

Läs mer om årets gästspel här

Restaurangen

Välkommen till Gårdskrogen – en grönskande oas där måltiden blir en upplevelse.

Lilla Bjers är en KRAV-certifierad, familjeägd och driven gård där krogen lagar mat på de råvaror som finns tillgänglig. Fokus ligger på vällagad mat där smakerna från våra råvaror får spela huvudrollen, med tillägg av gotländskt KRAV-certifierat kött. Eftersom vi inte kan servera fisken från Östersjön med rent samvete har vi tyvärr tvingats att välja bort fisk från menyn.

Hela gården är KRAV-certifierad, även all dryck är ekologisk, allt ifrån vinet till våra hemgjorda dryckespaket.

Gården är ett samarbete mellan kök, gård och serveringspersonal, vårt mål är att en lunch eller middag hos oss ska vara mer än bara en måltid. Vi vill lyfta det genuina, personliga hantverket som är vår mat – hela ”korta” vägen från jord till bord.

Affärslunch

Om ni önskar träffa kollegor eller kunder i en grön växthusmiljö över en längre lunch, så kontakta oss för ett paketpris på en fyra serveringars affärslunch.

Green Table

För er som är några fler erbjuder vi en middagsupplevelse i vårt separata växthus. Kvällen börjar med en liten tur ut i gården tillsammans med oss där vi berättar om gården, grödorna och vårt hållbara tänk. Efter det följs ni åt in till matbordet för att avnjuta en avsmakningsmeny baserat på fälten ni just såg.

Under pandemin gäller nya maxantal för Green Table, kontakta oss för mer information vid intresse.