logotype
PREVCLOSE XNEXT
image featured

Jobba med oss

Tjänst: Sommelier
Anställning: 80-100% med 6 månaders provanställning
Tillträde: 1 Mars 2022

Lilla Bjers är en grönsaksgård belägen 7 km söder om Visby på Gotland. Familjen Hoas bor och verkar på gården och har sedan 2001 haft KRAV-certifierade odlingar.

Idén med Lilla Bjers Gårdskrog var att ta vara på och förädla överskottet från våra rika åkrar och växthus. I köket används endast KRAV-godkända råvaror. Alla grönsaker, rotfrukter, frukt och bär kommer från våra egna odlingar runt krogen. Vi serverar endast KRAV-certifierat, gotländskt kött. Dvs Nöt-, lamm- och gris. Rådjur får vi från vår skog. Mejeri är KRAV-certifierat gotländskt. Vinet hämtar vi från europeiska ekologiska producenter.

Restaurangen huserar i det stora växthuset på gården, som byggdes just för att kunna förverkliga idén med gårdskrogen. Här serverar vi vällagad mat från en kortare á la carte meny under luncherna och en avsmakningsmeny med matchande dryckespaket på kvällstid. Vi håller öppet april till december. Under sommarmånaderna utökar vi öppettiderna och tar in säsongspersonal.

Vi söker dig som har en passion för hållbarhet, service, vin och mat. Du bör ha en Sommelierutbildning eller motsvarande kunskap genom erfarenhet. På Lilla Bjers lägger vi stor vikt vid serviceupplevelsen hos gästen och du som får tjänsten ser vi har god förståelse, erfarenhet och kunskap inom service i restaurang.

Du får gärna tidigare ha arbetat med avsmakningsmenyer men det är inte ett krav. Du ska drivas av att förmedla din kunskap gällande vin och andra drycker till personalen och på så sätt hjälpa dina medarbetare i deras dagliga arbete i matsalen. Vi är ett litet team som arbetar året runt med utökad personalstyrka under sommaren och förutom restaurangchefen kommer du att arbeta nära med köks- och gårdspersonal.

Egenskaper:

  • God kunskap inom vin och dryck
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • Du ska vara prestigelös och vilja rycka in där det behövs
  • Ordningssam och detaljfokuserad
  • Ansvarsfull
  • Kunna arbeta i ett team
  • Positiv och lyhörd inför gästen såväl som dina kollegor
  • Du ska förstå vikten av och sträva efter hållbarhet

Tjänsten:

  • Vidareutveckla vår vinlista
  • Assistera restaurangchef med mail och bokningar
  • Ansvara för inköp av dryck och inventeringar
  • Ta hand om leveranser och underhållning av förråd och vinkällare
  • Hjälpa gäster till val av dryck som passar deras referensramar
  • Vara resten av personalens stöd och vägledning i deras arbete med service och dryck
  • Arbeta service i gott samarbete med övrig personal och med lyhördhet för gästernas behov
  • Förmedla till gästen det vi står för och vartifrån maten kommer som du serverar

Ansökningar behandlas löpande

Andra tjänster

Vi är alltid intresserade av duktiga och ambitiösa medarbetare. Inför sommaren anställer vi säsongspersonal till servisen, köket, gården och butiken. Skicka in ett mail med CV och en presentation om dig själv och varför du vill arbeta med oss.

De flesta rekryteringar inför sommaren gör vi redan i januari, så vänta inte med att höra av dig!